Regisseur

 

Marieke Heerema is regisseur. Zij regisseerde zojuist de voorstelling KOPFKINO voor Amsterdam Fringe festival.

KOPFKINO:
Aan de rand van de snelweg verschansen passanten zich tussen drek en porselein. We janken, praten, vrijen en murmelen tussen de dunne wanden van het kleinste kamertje. Schaterlachend proosten we met rioolwater op de binnenwereld. Laat de werkelijkheid voor wat ze is. De tijd dringt. Verzink. Alles. Is. Mogelijk.

Marieke Heerema onderzoekt samen met haar Collectief SUFFIX een beeldende, fysieke en nachtmerrie-achtige stijl het dagelijks geploeter van de medemens in control. SUFFIX bevraagt het menselijk tekort en toont situaties waarin mensen ploeteren totdat het sneu, grappig en onbegrijpelijk herkenbaar wordt.

Marieke Heerema maakte in 2019 de voorstelling GO FUCK YOURSELF. Een beeldende voorstelling op locatie. De beelden die zij maakt zijn afstotelijk, ergerlijk maar ook grappig en boeiend. Zij heeft een liefde voor het inzoomen op kleine details van alledaagse haperingen van de gewone mens.  In 2018 maakte zij de voorstelling; Group v.s. one voor in de Diamantfabriek. Ook hier zetten zij misverstanden en gevoelens van personages in een scherpe stilering op het toneel. Dit ontpopte zich als een choreografie van kleine bewegingen. Het decor of locatie zal altijd leidend zijn in het werk wat zij maakt. De personages in de voorstellingen worstelen met het decor waar zij zich in bevinden. Dit zorgt voor een dynamisch geheel waar de spanning niet zal ontbreken. Haar stijl wordt ook wel dirty avant-garde genoemd.